Kunstnerne bag verdens bedste fagbøger til børn laver støtteplakat for Ukrainske børn
OmtaleSkrevet af: Fine Spind18. maj 2022

Kunstnerne bag verdens bedste fagbøger til børn laver støtteplakat for Ukrainske børn

To internationalt prisvindende ukrainske kunstnere har i samarbejde med forlaget Forlæns lavet en støtteplakat for krigens ofre i Ukraine
Kunstnerne bag verdens bedste fagbøger til børn laver støtteplakat for Ukrainske børn</br></br>Foto: PR-foto - Folaget Forlæns
Foto: PR-foto - Folaget Forlæns
Normalt arbejder de to Ukrainske kunstnere Romana og Andrij fra deres studie. Men hver gang de hører luftalarmerne gå igang, går de nu ud i deres gang, der med sine dobbelte mure er det mest sikre sted i den bygning, de bor i. Her sidder de ofte flere timer om dagen og arbejder.
Nu har forlaget Forlæns lavet en støtteplakat i samarbejde med de to prisvindende ukrainske kunstnere og illustratorer. Det grafiske særtryk støtter Red Barnets indsats i Ukraine.
Det koster 250 kr., og overskuddet går ubeskåret til Red Barnets indsats i Ukraine og kan købes i alle landets boghandlere samt på Forlæns' webshop.
Kunstnerne bag verdens bedste fagbøger til børn laver støtteplakat for Ukrainske børn</br>Når luftangrebsalarmen lyder, må Romana og Andrij gå ud i deres gang, der med sine dobbelte mure er det mest sikre sted i bygningen. Her sidder de ofte flere timer om dagen og arbejder.</br>Foto: PR-foto - Folaget Forlæns
Når luftangrebsalarmen lyder, må Romana og Andrij gå ud i deres gang, der med sine dobbelte mure er det mest sikre sted i bygningen. Her sidder de ofte flere timer om dagen og arbejder.
Foto: PR-foto - Folaget Forlæns
Romana og Andrij har siden 2006 arbejdet sammen på diverse børnebogs- og illustrationsprojekter, og de har modtaget over 30 priser for deres arbejde. Blandt andet for ‘Højlydt stille, hviskende’ og ‘Jeg ser det’, der er blevet kåret som "Verdens bedste fagbøger til børn". Forlaget Forlæns udgav sidste år de to bøger på dansk.

På en telefon fra Ukraine fortæller Romana og Andrij, at der er en besynderlig blanding af depression og optimisme der, hvor de bor. “Vi hjælper alle sammen hinanden nu, og der er en stærk energi mellem folk. Vi vil genopbygge og vi vil skabe en fremtid for Ukraine. Forhåbentlig kan vores plakat hjælpe med at støtte den proces. Vi er så taknemmelige for støtten fra Forlæns og det danske folk.”

Anna Schmidt Andersen og Torben Hansen fra Forlaget Forlæns fortæller, at de har arbejdet sammen med Romana og Andrij siden 2019. I efteråret 2021 lavede de en stor udstilling om deres børnebøger på Bogforum sammen, og i den periode boede de også hjemme hos os. “Da Rusland invaderede Ukraine, var det helt skørt at tænke på, at de lige havde stået hjemme i vores køkken og lavet kaffe. Vi blev enige med dem om at prøve at rejse penge til Red Barnets vigtige indsats i Ukraine, og det resulterede i Ukraineplakaten.”

Plakaten koster 250 kr., og overskuddet går ubeskåret til Red Barnets indsats i Ukraine og kan købes i alle landets boghandlere samt på Forlæns' webshop
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind